Friday, February 25

ostoksilla

Nukkuminen parantaa aina oloa. Eilisillan epätoivo hälveni lopullisesti kun laskin kolikkopurkkiin kertyneet hilut ja huomasin olevani lähestulkoon varoissani. Painelin sitten kauppaan suorittamaan lohtuostoksia.

Olen onnistunut tappamaan koko läjän ruukkukasveja, mutta viime vuosina kuolinsyy on yleensä ollut se, että joudun jättämään ne jonkun muun kasteltaviksi vähäksi aikaa. Kirjovehkani selvisivät mitä uskomattomampia ajanjaksoja tyystin ilman kastelua kunnes ne Kaustiselle lähtiessäni jäivät kämppisten armoille. Nyt olen aloittanut uudestaan - tällä kertaa myrkyttömillä huonekasveilla.

Limoviikunani (se ainoa jäljellejäänyt vaarallinen) kukoistaa vaikka Morwen on tiputtanut sen lattialle ainakin kahdesti. Olen nyt sijoittanut sen korkeammalle, jotta Morwen lopettaisi kasviparan pahoinpitelyn eikä erehtyisi syömään sitä.

Rönsyliljojen versot ovat melkein istutuskunnossa vaikka kissa käy nakertamassa lehtiä. Nyt ostin lisäksi pienen pullojukan, jonka pitkulaiset lehdet ovat ihanteellisia metsästettäviä. Kaksi saviruukkua ja -lautasta, kymmenen litraa kukkamultaa ja pieni pussillinen kevytsoraa: olen valmis suorittamaan istutus- ja ruukunvaihtotoimenpiteitä.

Huone näyttää niin paljon kotoisammalta kun on viherkasveja.