Monday, October 25

paluu

Hirveän väännön jälkeen alan saada Symphoniacumin näyttämään siedettävältä. En vain tiedä tarpeeksi css:stä, enkä ole jaksanut opetella. Pitäisi varmaan.

Palasin Kokkolaan myöhään eilen illalla. Heti eteisessä havaitsin, että toivo remontin valmistumisesta loman aikana oli ilmeisen turha. Huoneiston lämpötilasta päättelin, että lämpö ei vieläkään ollut päällä. Vesihanasta ei tullut vettä ja tiskialtaaseen oli laitettu lappu jossa kiellettiin laskemasta viemäriin mitään. Syy selvisi kun katsoin roskiskaappiin: putket oli irroitettu sieltäkin.

Nyt en siis voi pestä hampaita, huuhtoa kissan vesikuppia tai tiskata - paitsi jos kaadan jätevedet ämpäriin jonka menen sitten tyhjentämään kellarin vessaan. Ulos ikkunasta (ja remonttimiesten niskaan) en voi jätevesiämpäriä kumota vaikka mieli tekisi, koska ikkunani eivät ilman väkivaltaa aukea niin paljon. Lapsiturvallista, mutta harmittavaa: en voi heitellä esineitä ulos suutuksissani.

Ja kyllä tässä alkaa jo suututtaa. Asunnossani on ollut lämpö ja vesi katki puolitoista viikkoa; yhtä ainoaa viemäriä ei ole käytössä eikä urakoitsija osaa sanoa koska asiaintila mahdollisesti korjaantuu. Lisäksi remontti on nyt reilusti myöhässä ja venyy varmasti pitkälle ensi kuun puolelle. Tiesin, että putkiremontti on vittumainen juttu, mutta näitä yllätyksiä on nyt tullut vähän liian monta.

Hermottaa.