Wednesday, September 29

porvarivihapäivä

Kunnallisvaalit ovat tulossa. Sen kunniaksi Keskusta jakoi postiluukkuuni pää-äänenkannattajansa. Nyt on ainakin selvää mille puolueelle en ainakaan ääntäni kanna. Enkä äänestä Kokoomustakaan. Ja vaaleihin osallistun oikeastaan vain siksi, että voisin vähentää Kristillisdemokraattien mahdollisuuksia saada minkäänlaista - edes nimellistä ja mitätöntä - valtaa.

Kaikista puoluejärjestöistä kaikkein vastenmielisimpiä ovat kuitenkin Kokoomusnuoret.

Sosiaalinen vastuu
Sosiaalinen vastuu on huolehtimista vähempiosaisista, vaikeassa elämäntilanteessa olevista ja sairaista. Tämä turvaverkko ei saa kuitenkaan olla yksilöä passivoiva, vaan sen keskeisenä periaatteena on kannustaa ihmistä ottamaan taas vastuu omasta elämästään ja elämäntilanteestaan.

Juuri näin. Kaunista luettavaa, varsinkin niille meistä, jotka joskus käyvät katsomassa tosimaailmaa. Kolmosen ratikan avohoitolinjalla matkustavat sairaat ja vähempiosaiset saattavat vaikka passivoitua, jos aletaan liikaa hyysätä.

Karua luettavaa tarjoaa myös keskustelufoorumi:

P: "Tulipa tästä mieleeni, että onko yövartijavaltiossa mitään ympäristönsuojelulakeja, eli saako esim. muita eläimiä kuin ihmisiä kohdella miten huvittaa, jos sattuu 'omistamaan' ne. Tai voiko 'omille mailleen' dumpata mitä vain jätteitä miten sattuu?"

B: "Kyllä."

P: "Miksi sinusta on oikein, että ihmisillä olisi vapaus saastuttaa oma ja muiden elinympäristö tai tuottaa kärsimystä eläimille?"

B: "Kysymyksesi ei koskenut yhteistä ympäristöä, vaan yksityistä maaomaisuutta."

No niin tietysti! Jos se maaläntti on minun, niin saan vapaasti haudata sinne vaikka plutoniumia, koska se maaläntti on minun eikä kukaan muu tule kertomaan mitä saan omaisuudellani tehdä. Ettäs tiedätte.