Thursday, August 26

testing, testing...

Kokkolan Konservatoriolla on hienot, uudet koneet. Palomuuri tulee kaupungin kautta, mutta onneksi on olemassa messenger joka voi puhkoa sen täyteen reikiä. Mutta turvallisuussyistä kaupungin verkko ei päästä ftp:tä läpi laisinkaan, koska sittenhän joku voisi levittää siinä viruksia!

Onneksi messengeristä ei aiheudu minkäänlaisia tietoturvariskejä.

Nyt siis pystytin väliaikaisraportin ilmaisblogipalveluun, koska en pääse päivittämään killeri.nettiä Kokkolasta käsin. Kirjaston koneillakaan ei nimittäin ole ftp:tä. Jos hyvin käy, sivujen päivitys sallitaan kunhan byrokratia on pyörinyt kierroksensa loppuun.

ATK-luokan yhdestätoista koneesta kuusi on mennyt toimintakelvottomaksi kuluneen viikon aikana. Tilanne tulee todennäköisesti olemaan aika karu sitten kun ammattikorkeakoulun oppilaat aloittavat opiskelun ja liittyvät koulun koneiden käyttäjiin.



Lisäys

Sain postia Konsan it-vastaavalta:

Tarkistin asian verkon ylläpitäjältä ja hän vahvisti epäilykseni että ftp yhteydet opetusverkosta ovat estettyjä! Valitettavasti en voi asialle mitään. Ammattikorkeakoulun verkko on niin laaja, ja sisältää niin monenlaista käyttäjää että tämä käytäntö on ainut mahdollinen.

Että näin. Taitaa tulla vähän pysyvämpi maanpako ilmaispalveluihin kuin arvasinkaan. Edellämainittu syy kelpaisi minulle, jos näissä koneissa ei olisi messengerin mentäviä tietoturva-aukkoja jo valmiiksikin. Eikä ole adAwarea, Spybotia tai muutakaan. Perkele.

Täytyy käydä läpi kirjaston koneet - jos siellä sittenkin olisi joku ftp-ohjelma - ja katsoa onko tässä kylässä minkäänlaista nettikahvilatoimintaan. Oma verkkoyhteys tulee niin kalliiksi että ei ole varaa.