Wednesday, March 10

päälääkäripäivä

Bassonokkahuilu on muhkea vekotin.Despite its proven stress-relieving effect, I will not indulge in maniacal laughter. When so occupied, it's too easy to miss unexpected developments that a more attentive individual could adjust to accordingly. - Advice to the Evil Overlord

Tämän päivän ohjelma on koostunut etupäässä nukkumisesta. En saanut itseäni ylös sängystä ennen kuin oli ihan pakko lähteä kohti Kylän psykiatrista poliklinikkaa. Ottaen huomioon että täällä ei haluta hoitaa edes opiskelijoiden flunssia terveyskeskuksessa, on aivan uskomatonta että psykiatrisella polilla on kiinnostusta ja/tai rahaa hoitaa ulkopaikkakuntalaista masennustapausta.

Viime kevään kävin Vantaan puolella psykologilla. Psykologinplanttu oli nuori mies, joka puhui hi-taas-ti ja rau-hal-li-ses-ti hiukan lässyttäen. Oli vaikeaa ottaa vakavasti tätä ammattilaista joka tukeutui psykologian peruskurssin opetuksiin niin vahvasti että teki mieleni välillä kysyä onko sillä kirja piilossa pöydän alle että on helpompaa luntata. Mielenterveystoimiston kesäloman jälkeen en enää käynyt siellä kertaakaan - jätin reseptin postilaatikkoon silloin tällöin mutta en enää altistanut itseäni lässytykselle.

Tämänpäiväinen kokemus oli kuin toisesta maailmasta. Paikallinen psykiatri kertoi, että Vantaan toimisto on päättänyt maksaa minulle kymmenen terapiakäyntiä näin aluksi. Muuten en terapian ajatuksesta kauheasti välitä, mutta jatkuva seuranta parantaa mahdollisuuksiani pysytellä toimintakykyisenä. Jos (kun) masennuskausia tuleekin, ne saadaan hoidettua heti, niin ettei rahatilanne riistäydy käsistä ja lääkkeet jää kokonaan ottamatta. Sitäpaitsi nyt en ainakaan kehtaa jäädä pois terapiasta kun Kylän polilla on nähty niin paljon vaivaa sen järjestämiseksi...

Eilinen turhaannus ei varsinaisesti ole hävinnyt mihinkään mutta on lieventynyt ainakin seuraaviin yhtyetreeneihin asti sellaiselle tasolle ettei jatkuvasti vituta. Ehkä ehdin huomenna puhua Reksin kanssa ja kysyä voisiko ohjelmistovalinnoille ja soitinongelmalleni tehdä jotain. Jos minä en tee mitään ei tee kukaan muukaan ja sitten saan istua loppukevään pyörittämässä peukaloita.