Monday, March 8

naistenpäivän keskustelua

Kampiliira, hurdy-gurdy tai wheel-fiddle. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.Päivän linkki:
Gay Apocalypse

Kansainvälinen naistenpäivä oli eilen. Mahtavaa. Puhelinkeskustelut ja foorumitaistot ovat paljastaneet, että kovin moni tuntemani mies tulkitsee perheväkivaltatilastoja vallan erikoisella tavalla. Ylivoimainen enemmistö todetuista perheväkivaltatapauksista on miehiä jotka hakkaavat vaimojaan. Kun tämän sanoo ääneen, saa joiltakin henkilöiltä kuulla että kyllä naisetkin syyllistyvät väkivaltaan. Aivan, sanoiko joku jotain muuta? Tietysti syyllistyvät. Se tosin esiintyy useammin sanallisessa muodossa kuin fyysisenä. Se ei silti muuta mihinkään sitä, että valtaosaan fyysisestä perheväkivallasta syyllistyy mies ja sen kohteena on nainen.

Sympatiaa ei kauheasti herää jos yrittää vähätellä naisten kärsimää väkivaltaa ja syrjintää sillä, että naisetkin tekevät sitä sekä toisilleen että miehille. "Kyllä mäkin saan rikkoa ikkunoita, kun noikin rikkoi" - perustelu ei mennyt läpi edes kolmevuotiaana hiekkalaatikolla.

Aivan totta, jotkut äärifemakot ja mediahenkilöt syyllistyvät suorastaan naurettavaan retoriikkaan uutisoidessaan tasa-arvon puutetta. Typerää julistusta kuunellessa ei aina tiedä pitäisikö itkeä vaiko nauraa. Tosiseikkoja on kuitenkin aivan turha kieltää tai kierrellä sillä tekosyyllä että niiden esittäjät sortuvat esittämään asiansa populistisesti, lapsellisesti tai muuten vain huonosti.

Selatessani muita netti-ihmisiä läpi, huomasin Suden jo tarttuneen aiheeseen. Mitäpä tuohon enää voisi lisätä.