Thursday, December 4

Pikkukylä on syvältä

Neiti T, luonnon lahja rytmisoittimille, tykkää paukuttaa djembeä niin että ikkunat helisevät.Anni sanoo [nyttemmin poistetussa] blogissaan melkein kaiken Pikkukylän reissusta. Minun on vain lisättävä vielä pari hienoa yksityiskohtaa.

Neiti T.



...mikä on vegaani?

Ihmelapsemme käyttäytyi - ihme kyllä - melkein hyvin. Valitettavasti vain melkein. Saapuessamme paikalle saimme ensin huoneet ja sitten meidät ohjattiin lounaalle. Eikä ollut mikään turha lounas, ei. Vaan Neiti T. ei ollut tyytyväinen - kukaan ei nimittäin muistanut kertoa keittiöväelle etukäteen että joukossa on vegaani, joka olettaa että hänelle tehdään omaa erikoisruokaa. Tiskillä seisova keittiötäti sai diivaltamme melkoisen ryöpytyksen. Ilmeisen hämmentynyt, vanhemmanpuoleinen naisihminen ei (keskustelun kulusta päätellen) tiennyt mikä on vegaani tai että mitä vegaanit suostuvat syömään. Neiti T:n asenne ei ainakaan helpottanut asian selvittämistä.

Katsoin vieressä kun hetki hetkeltä kummastuneemmaksi muuttuva täti esitteli kaikkien tarjolla olevien ruokien sisällön Neidin torjuessa jokaisen ruokalajin nenäänsä nyrpistäen. Lopulta prinsessamme tuhahti nokka pystyssä, vetäisi marttyyrinkruunun kulmilleen ja lausui väräjävällä äänellä, että hänen on sitten varmaan tyydyttävä pelkkään salaattiin.

Kuinka hommata kyyti jatkoille:

Poimi satunnainen opiskelija. Vaadi tältä tiukkaan sävyyn tietoa auton lähtöpaikasta. Kun opiskelija tuijottaa sinua hämmentyneenä, tuhahda kuuluvasti ja etsi uusi uhri.

Muiden harjoitellessa:

Keskity vaatimaan viimehetken muutoksia, solvaa laulajien ääniä ja tekniikkaa ja ymmärrä toistuva lause "ei djembeä, mutta ehkä bodhran" muodossa "tosi kovaa paukutusta djembellä". Laula niin hiljaa että kahden metrin päähän ei kuulu (mukavaa vaihtelua coloratuurisopraanokirkunaan, mutta ei kauhean tarkoituksenmukaista keikalla).

Keikalla:

Laula yhä niin hiljaa, että kukaan ei kuule. Nyrpistele muille. Esitä, että arkkityyppinen jazzrohinakappale pitäisi laulaa "ainakin puolta korkeammalta".

Saa riittää tälle päivälle. Muihin asioihin:

Osa kurssilaisista tietää jo tästä sivustosta. Loput löytävät jos löytävät. Jos Neiti itse sattuu paikalle ja saa paskahalvauksen niin se on sellaista. Joten linkittäkää vaan sydämenne kyllyydestä. Hittoako minä ryhdyn tätä piilottelemaan - varsinkin kun aina säännöllisin väliajoin Annilta tai minulta jää koneelle sivuhistoriaa, linkitettyjä tiedostoja ja muuta roinaa.