Monday, November 24

suku masentaa

Vietin lauantain ja sunnuntain tutustumalla Kylää lähellä asuviin sukulaisiini. Tätä puolta suvusta ei ole juuri tullut aiemmin tavattua koska valtaosa heistä asuu pohjoisemmassa Suomessa - vierailuja ei ole juurikaan tehty.

Kokemus oli vähintäänkin ahdistava. Kaikenlainen epäonni tuntuu suorastaan seuraavan tätä sukuhaaraa - erityisesti juoppojen ja vaimoa hakkaavien aviomiesten muodossa. Eräällä naisella on kolmenkymmenen yhden iässä ehtinyt olla kolme kunnotonta aviomiestä ja hän on synnyttänyt viisi lasta. Tulevaisuus ei näytä erityisen ruusuiselta näillä lapsillakaan. Onhan heillä samat mahdollisuudet kuin muillakin lapsilla - ainakin teoriassa. Onhan mahdollista, että joku kolmesta nuoresta tyttärestä ei toista äitinsä, isoäitinsä ja isoäitinsä äidin erehdystä ottaa miehekseen parantumaton alkoholisti. Voi olla, että pojat eivät ota väkivaltaista mallia äitinsä toisesta aviopuolisosta.

Masentaa.

Raha-automaattiyhdistyksen Eemeli (valitettavasti video on poistettu netistä) on itseasiassa poikkeuksellisen hyvä pätkä. Se pysäytti kun ekaa kertaa näin telkkarista.

Kaiken masennuksen ja pessimismin keskellä Ene sattui sitten soittamaan. Se ei ehkä ollut paras hetki puhua riitaisesta parisuhteesta: lausuin varsinaisia tuomiopäivänennustuksia siitä kuinka Enen nykyinen parisuhde tulee vielä muuttumaan perhehelvetiksi. Olin sillä hetkellä ehkä liiankin pessimistinen - mutta entä jos niin käy oikeasti? Ajatus ei tunnu kovinkaan kaukaa haetulta kun toimii vuorotellen kummankin olkapäänä milloin mistäkin pikkujutusta lähteneen riidan jälkeen.

Tänään kannatan suvutonta lisääntymistä.