Monday, November 10

järki vs. närvä

Viulu on rumaääninen soitin. Kaikki ne pitäisi polttaa tai kirveellä pistää pilkkeeksi.Järki ja närvä ottivat tänään yhteen. Kaikkien onneksi järki voitti.

Anni huomautti, että nämä sivut on loppujen lopuksi kohtuullisen helppo löytää - ihan vain sattumalta. On myös niin, että vuodatin alkukokemukseni nettiin sellaisella innolla, että terveellinen harkinta unohtui. Lopputulos oli, että päätin suorittaa vähän itsesensuuria ennen kuin käy vahinko ja joko minä tai Anni unohtaa tyhjentää koneen sivuhistorian. En viitsi ottaa sitä riskiä, että loppuvuodesta tulee yhtä helvettiä muutaman harkitsemattoman lauseen takia.

Samainen ajatus sai minut siirtämään nämä sivut vähän hankalammin löydettävään paikkaan - nyt ei ehkä ihan joka surffaaja osu lukemaan. Pahoittelen tätä sählinkiä. [Toim. huom: ...ja nythän tämä on taas muuttunut, kun siirsin vanhat merkinnät bloggeriin. Ei kovinkaan piilossa, sano.]

Päätin taas suorittaa aktivoitumista Keskiviikkoseuran puolella ja pykäsin meidän pienelle pitäjällemme alkeellisen sivun kasaan. Ei siitä ole vielä mitään iloa, mutta ehkä saan painostettua jonkun onnettoman kirjoittamaan sinne jotain sisältöäkin. Jossain vaiheessa.

Reksi muistutti, että ennen joulua on maailman musiikkikulttuureiden tunneille tehtävä jotain hyödyllistäkin. Tähän asti olen onnistuneesti ollut poissa melkein jokaiselta kyseisen aineen tunnilta - olin paikalla vain kaksi kertaa kun Hedningarnan Björn Tollin luennoi meille ruotsalaisesta kansanmusiikista. (Itse asiassa Björn piti neljä kaksoistuntia, mutta onnistuin olemaan poissa puolet kerroista. Sen siitä saa kun jämähtää syyslomalle.)

Joka tapauksessa jokaisen oppilaan pitää tehdä parin kanssa tunnin mittainen esitelmä joko jostain valmiiksi annetusta aiheesta tai sitten keksiä parempi aihe. Laulaja ja Punkkari esitelmöivät tänään argentiinalaisesta tangosta: tuntiin mahtui paljon tietoa, mutta myös hämmentävän paljon hermostunutta naurua ja nolostuneita ilmeitä (tangon alkuvaiheissa miehethän tapasivat tanssia sitä keskenään). Aina silloin tällöin sitä huomaa kuinka vaivaantuneita ihmiset usein ovat puhuessaan mistään mikä voisi viitata homoihin.

Pitäisi kai miettiä joku järjellinen aihe. Ja parikin pitäisi löytää. Pitää varmaan kysyä Annilta. Pojat puhuivat keskenään kansanmusiikin vaikutuksesta suomalaiseen metalliin ja vetäytyivät sitten kuuntelemaan CMX:n levyjä naapuriluokkaan. Olisi pitänyt arvata että vain kansanmusiikin opiskelija voi määritellä CMX:n metalliksi.

Päivän mietelause:



"Jos sanon että taivas on musta
se on niin musta kun tahdon sen olevan
Jos sanon että maailma ei pyöri
se ei silloin pyöri, jumalauta!"

- Kotiteollisuus: Jos sanon