Sunday, September 2

borsch

200g punakaalia
5 punajuurta
n 50g palsternakkaa
n 50g juuriselleriä
2 punasipulia
2-3 porkkanaa

1l kasvislientä
1l lihalientä

400g porsaan palapaistia
200g verimakkaraa
200g savuporomakkaraa

Kuori ja suikaloi porkkanat, selleri, sipuli, puolet punajuurista ja kaali. Raasta palsternakka sekä loput punajuuret (raastimen suurimmalla rei'ällä).

Kaada pilkotut porkkanat, selleri ja punajuuret ison kattilan pohjalle. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa, paista raasteet (niitä kuitenkaan ruskistamatta), paista kaalia kunnes se notkistuu hiukan. Lisää ainekset kattilaan.

Ruskista porsaan palapaisti ja lisää lihat kattilaan. Lisää kattilaan 2l lihalientä ja anna kiehua hiljalleen.

Laita kattilaan (esimerkiksi teemunassa) 2 laakerinlehteä, kokonaisia valko- ja maustepippureita, tinjamia ja persiljaa.

Kun liha ja juurekset alkavat olla kypsiä, pilko ja ruskista makkarat. Lisää kattilaan makkarat sekä 2 rkl balsamiviinietikkaa. Anna kiehua vielä hetki; tarjoile smetanan kanssa.