Wednesday, July 19

sternumentum

(sternutatio, aivastus): nenän limakalvon ärtymisestä aiheutuva äkillinen nopea uloshengitys, syynä esim. hengitysilman ärsyttävät pölyt tai kaasut

Soitin iltapäivällä terveyskeskukseen siinä toivossa, että saisin allergialääkereseptin. Ennakko-odotus - pääkaupunkiseudun kokemusten jälkeen - oli, että pääsen aikaisintaan ensi viikolla vastaanotolle, lääkäri vilkaisee valuvaa nenääni ja lyö leiman paperiin.

Ystävällinen arvauskeskusapulainen kirjasi tietoni muistiin ja kehoitti hakemaan valmiin reseptin huomenna kolmen jälkeen. Ei odottelua, ei turhaa käyntiä lääkärillä. Hyvää palvelua, sano!

Tuntuu siltä kuin taannoinen lyhytkestoinen mutta sitäkin ärhäkämpi flunssa olisi laukaissut pahimman heinänuhan vuosiin. Tiedä sitten liittyvätkö asiat oikeasti mitenkään toisiinsa - mutta tuskin flunssa oli loppunut kun aloin aivastella, kuluttaa nenäliinoja ja raaviskella kitalakeani pahemmin kuin viitenä viime vuonna yhteensä. On tämäkin taas: ääni ei ole vieläkään palautunut normaaliksi edellisen ruton jäljiltä ja tässä sitä jo kärsitään seuraavaa räkätautia.

Lohdutin itseäni ostamalla kallista jäätelöä (3,70€) ja halvan kirjan (3€). Kirja epäilemättä päätyy lukemisen jälkeen divariin, koska kaikkea roskaa en minäkään halua hyllyssäni säilyttää. Ja sitäpaitsi, jos saan kesälukemisen myytyä, voin ostaa kolikoilla lisää jäätelöä.