Thursday, November 17

Levarin ylistys

Valaistuin. Ostin kaapelia ja stereoadapterin. Kytkin isovanhempieni vanhan levarin kiinni muuhun stereosysteemiini ja vannoin etten osta yhtä ainokaista cd-levyä ainakaan vuoteen.

Kun Merten julisti viallinen tuote -kampanjansa, en viitsinyt lähteä huutelemaan mukana. Olisi tuntunut aika tekopyhältä julistaa boikotoivansa tavaraa johon ei kumminkaan olisi ollut varaa. Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista. Nyt on tilanne toinen: poppia, kansanmusiikkia, jazzia, klassista ja paljon muutakin löytää vinyyleillä kun jaksaa vähän etsiä.

Ostin kahden päivän aikana kuusi levyä, kaikki hyväkuntoisia vaikkakin käytettyjä. Yhteishinta oli 6€. Eivätkä levy-yhtiöt saa kuluttamistani vähistä rahoista penniäkään - edes Gramexin ahnas koura ei yllä rahastamaan kirppareiden hyllyissä odottavien älppärien ostajaa.

Lähtekää elektroniikkaliikkeisiin, Digeliukseen ja kirppareille! Ostakaa vinyylisoittimet ja levyt turvaan ennen kuin ne heitetään roskikseen! Ei kopiosuojaa, ei piilotettuja haittaohjelmia, ei käyttörajoituksia. Tunnelmallinen rahina ja pahviset kannet jotka eivät hajoa heti kun tippuvat lattialle.

Nyt kun vielä rakennan yhteyden levarista tietokoneeseen niin saan mp3-soittimeeni vanhan Delta Rhythm Boysin levyn niitä hetkiä varten jolloin kannettava tarkoittaa soitinta jonka voi nostaa pelkäämättä että venäyttää selkänsä.