Wednesday, April 27

skumppaa

Aikoinaan meidän piti erään televisio-ohjelman statisteina toimiessamme kehittää oikein uhkaavan kuuloinen rimssu jota voimme mustat viitat yllämme messuta. Loppuyöstä - muutaman kaljan jälkeen - se muuntui juhlavampaan muotoon:

"Tuo viinaa tuonen tyttö, kaljaa manalan lapsi
Skumppaa, skumppaa, skumppaa, skumppaa..."
vappujuomaSiinäpä vapulle tunnari. Nyt vain pitäisi löytää vappubileet jostain.

En kyllä oikeasti voi paljoa juhlia, kun olen ihan persaukinen ja aion sitäpaitsi rämpiä vappuaamuna kukonlaulun aikaan vanhempien luokse saareen. Siellä syödään brunssia ja juodaan vähän kuohuviiniä. Täytyy ottaa mukaan hassu valkoinen hattu ja Ylioppilaskunnan Laulajien Sibelius - levy. Sopii erinomaisesti tilaisuuden henkeen.

On hiukan haikea olo miettiessä perinteistä vappuaamun seisoskelua Kaivopuistossa. Sinne meni ihan pelkästään siitä ilosta että sai kuulla Retuperän WPK:n soittavan. Vastedes täytynee tyytyä Retuperän levyyn. En näin äkkiseltään keksi ketään, joka suostuisi Kaivariin kanssani lähtemään. Sääli, kun se Finlandian laulaminen kuohuviinilasi koholla on niin mieltäylentävää toimintaa.

(Jonain vuonna sinne vielä mennään porukalla laulamaan Kalliolle, kukkulalle ja muita karmeita klassikoita neliäänisesti. Odottakaas vaan. Sitten kahdeltatoista vaihdetaan valkoiset hatut toisenlaisiin ja ryhdytään laulamaan kansainvälistä.)