Monday, December 13

tenttikausi

Länsimaisen musiikin historian puolivälitentti on huomenna. Nyt tuntuu, etten osaa yhtään mitään. Kappaleanalyysit sain sentään tehtyä lauantaina.

Teoriakurssissakin alkaa tenttijakso. Ja suomalaisen kansanmusiikin historiassa pitäisi kirjoittaa joku essee. Soittotunteja on keskiviikkona kaksi, pitäisi harjoitella. Perjantaina pitää jo olla kämppä siistinä ja jääkaappi tyhjä, kun lähden Helsinkiin soittotunnille.

Vuorokaudessa ei ole tarpeeksi tunteja.

Mutta mitäs siitä, koska sain joulukuusen iltojeni iloksi. Riemuiten kannoin vähät rahavarani kauppoihin ja ostin vähän koristeita kuuseen ripustettaviksi. Kissa huvittaa itseään syömällä havuja. Ehkä se aikoo noudattaa muumien tapaa mennä talvilevolle. Remonttikin lähestyy loppuaan - ammattisiivoojat kuurasivat eteistä ja kylpyhuonetta koko päivän.

Päivän sana: idiomaattisuus. Säännöllisin väliajoin luentomuistiinpanoissa esiintyvälle sanalle ei millään löytynyt selitystä. Onneksi on netti: musiikissa se tarkoittaa soittimen tai soittajan virtuoosisia piirteitä korostavaa sävellystapaa.

Lisäys: Två vita duvorin sanoma suomeksi.