Thursday, December 9

laskunmaksupäivä

Perintätoimistoilla oli pieni jouluinen hetki kun asetuin tietokoneen ääreen hoitamaan pois kasaantuneita laskuja. Nyt on juuri ja juuri rahaa ruokaan, mutta eivätpähän toimistot enää lähettele uhkauskirjeitään. ("Jos maksat velkasi kokonaisuudessaan NYT, voit vielä välttää ikävät seuraamukset!")

Tässä jo etukäteen uudenvuodenlupaus: en enää ikinä anna laskujen päätyä perintään, ulosotosta nyt puhumattakaan. Kahdenkympin terveyskeskusmaksu on pientä verrattuna siihen miltä lasku näyttää kun toimisto lyö siihen päälle viidenkympin perintäkulut.

Jos hyvin käy, saatoin välttää luottotietomerkinnän. Jos käy huonosti ja pankki lopettaa opintolainan maksamisen olen syvällä kusessa. Enkä voi edes saada apua velkaneuvojien puolelta: olen liian köyhä. Pitäisi olla isommat tulot että saisi apua. (Siis ihan oikeasti; jos olisi isommat tulot niin en tarvitsisi apua!)

Mutta mitä siitä; tiedossani olevista laskuista on maksamatta enää yksi. Se on yhtä suuri kuin kaikki jo maksetut yhteensä, mutta mitä siitä. Ensimmäistä kertaa kuukausiin alkaa olla toivoa siitä, että ehkä tästä vielä jotenkin selviää.

Muuta:

Käykää katsomassa Alamaailman Vasaroiden musiikkivideot. Se kannattaa. Löytyvät sivuilta albumien kohdalta.