Wednesday, October 20

linkkihetki

Perinteinen blogihetki: linkkejä.

Uteliaisuuttani seuraan, mistä ihmiset tälle sivulle päätyvät. Yksi tämän päivän havaintoja oli kolmetoistavuotiaan tytön blogi: Dance With Me. En ole eläissäni nähnyt kenenkään runtelevan oikeinkirjoitusta tuolla tavalla. En edes teinien chathuoneissa.

"today went school..Is always so boring lor..haix..the school DM which is known is Displine master or mistress la..he talk alot sia..bei tahan..I sit in the hall until leg cramp..but he is quite nice actually..he show us a movie..haha..telling the school pai kia something..but i cant figure out wad is he trying to say..lol.."

Olen tulossa vanhaksi: ei tarvitse selailla nettiä kuin muutama minuutti, ja olen valmis vannomaan että näistä nykynuorista ei ole mihinkään. Varoituksen sana: sen lisäksi että sivu sulattaa aivot, se yrittää tunkea koneelle kaikenlaista saastaa.

Elokuva: Katariina ja Munkkiniemen kreivi.
"Tyttö on kauneudellaan sulostuttanut hänen [kreivi Mauritz] elämänsä, ja se on hyvä. Nuorilla miehillä pitää olla leikkikalunsa. Mutta nyt se on ohi; nyt tytön on aika kadota."

Ihanaa romantiikkahöttöä, jossa on muutama kullanarvoinen hetki. Sääty-yhteiskuntaa heiluttavaa Rakkautta(™) ja vielä pukudraamaa: mitä muuta voi illaltaan toivoa? (Elokuva tosin näytettiin keskellä päivää, mutta ainahan voi yrittää eläytyä siihen, että on ilta.)

Minisarja: Solistit (Solisterna).
"Meidän täytyy yrittää vaikuttaa edes hiukan normaaleilta."

Tämä sarja on ohjelmatiedoissa merkitty draamaksi, mutta ensimmäisen osan nähtyäni väitän, että se on ennemminkin kauhua. Ohjaaja Geir Hansteen Jörgensen on saanut aikaan painajaismaisen vision perheestä, jonka asiat ovat salakavalalla tavalla pielessä. Teki mieli ottaa selvää, mitä muuta tämä ohjaaja on saanut aikaan. Nyt jos vielä ymmärtäisin ruotsia, saisin naapurimaan asukeiden sivustoista jotain selvääkin. IMDB ei liikoja tiedä.