Tuesday, May 4

Sumer is icumen in

Sumer is icumen in,
Lhude sing cuccu!
Groweth sed, and bloweth med,
And springth the wude nu -
Sing cuccu!
Awe bleteth after lomb,
Lhouth after calve cu;
Bulluc sterteth,
Bucke verteth,
Murie sing cuccu!
Cuccu, cuccu,
Well singes thu, cuccu:
Ne swike thu naver nu;
Sing cuccu, nu, sing cuccu,
Sing cuccu, sing cuccu, nu!

(Anonymous. c. 1250)


Iltapäivän jännittäviin hetkiin lukeutui palohälytys. Korviasärkevän sireenin soidessa toimin vastoin perusmääräyksiä ja rakennuksesta poistumisen sijaan hain sellon, rummun ja kanteleen - ihan siltä varalta että hälytys on ihan oikea. Verstaalla on tänään käsitelty öljyjä: jonkun onnettoman roskikseen heittämä rätti olisi hyvinkin voinut leimahtaa liekkeihin omia aikojaan.

Selkäpiitä karmii kun miettii millaista tuhoa tulipalo saisi Keskuksella aikaan. Soitinmuseo, yksi Suomen laajimmista kansanmusiikkiarkistoista, opiskelijoiden ja opettajien soittimet... talolla on luonnollisesti vakuutus, mutta en tiedä kattaisiko se opiskelijoiden henkilökohtaista omaisuutta. Tuskinpa.

Kantele on nyt saanut pintakäsittelyn. Saan sen valmiiksi ajoissa, mutta harjotteluaikaa jää vähemmän kuin toivon. Kaikkea ei voi saada. Punkkarin kantele on yhtä pitkällä, samoin Kitaristin ja Neiti T:n jouhikot. Insinööri ehti tehdä oman kanteleensa valmiiksi ennen lähtöään. Kaikilla muilla soittimet taitavat jäädä kesken.