Wednesday, April 21

Tylsää

Tänään sitä viimeksi tiedusteltiin joten kerron taas: ei ole enää linkityskieltoa. Ne löytävät jotka ovat löytääkseen. Vahvistin kantani lähettämällä sivun tiedot Blogilistalle.

Pakkojameissa ei ollut kivaa.

Eilisilta meni vähemmän rattoisasti istuessa Ravintolassa puoli yhteentoista. Opettajan järjestämä jamisessio oli aivan uskomattoman hengetön. Siellä sitten soitin Tiikerihaita ja mietin miksen ole vaikka porauttamassa viisaudenhampaitani. Jos olisi voinut improta tai edes soittaa jotain mukavaa, mutta ei. Piti soittaa vanhoja iskelmiä. Yäk. Pakenin heti ensimmäisen tilaisuuden tullen ja menin poikien mökille jatkamaan Angelin ensimmäistä kautta.

Kaisu ja harmoni.

Samaisen opettajan johdolla ajettiin tänä aamuna tutustumaan harmoninsoittajalegenda Kaisu Förstiin. Ei paha reissu, mutta ei erityisen antoisakaan. Kaisulla on kovaääninen harmoni, muistissa aivan hävyttömän paljon kansanmusiikkia ja paha tapa vähätellä itseään jatkuvasti. Nauhoitimme vähän soittoa, otimme kuvia ja joimme ihan liikaa kahvia.

Kenttätyön suurin riski vaikuttaa olevan liiallisesta kahvittelusta johtuva mahakipu. Minusta ei taida olla perinteenkerääjäksi - saisin vatsahaavan viikossa vaikka kykenenkin kuluttamaan kahvia litrakaupalla. Ei tule uutta Lönnrotia tai Ala-Könniä.

Loppuiltapäivä oli turhauttava - sain kauhean kammokohtauksen yhtyetunnilla kun ohjaaja oli sitä mieltä, että voisin soittaa sellolla kolmen äänen taustaa koko kappaleen ajan. Voinhan tietysti tehdä saman kontrabassolla, mutta koska en hallitse bassoa erityisen hyvin, tulos ei välttämättä ole paras mahdollinen. Toisaalta - siinä olisi ainakin haastetta. Kolmen äänen säestyksen tekeminen sellolla on vain turhauttavaa. Kumpi on viisaampaa: se, että soitan sellolla jolloin tulos kuulostaa paremmalta, mutta tylsistyn kuoliaaksi, vai soitan kontrabassolla, saan haastetta mutta kuulostaa epämääräiseltä?

Valintoja, valintoja.