Wednesday, March 29

Alvar-setä

Minä vihaan, vihaan, Alvar Aaltoa. Ennen kaikkea vihaan Aallon muistolle pyhitettyjä rakennuksia joiden törkeimpiäkään vikoja ei saa korjata ja joita pidetään pystyssä vaikka talon halki vedetyllä teräsvaijerilla; niitä uskomattoman rumia möhkäleitä joita Suomen paras arkkitehti tiputteli keskelle kaupunkimaisemia.

Enson sokeripalapääkonttori on karmaiseva näky. Finlandia-talo edustaa typeryyttä niin monella tasolla, etten viitsi edes listata. Vaan viime päivien voiton vie Erottajan paviljonki.

Helsinki suojelee Erottajan paviljongin ja Ratakadun Insinööritalon

Mannerheimintien ja Erottajankadun välissä sijaitsevasta Erottajan paviljongista suojellaan alun perin väestönsuojaan johtanut sisäänkäyntirakennus ja siihen liittyvä porrashuone. Nyt paikalla on sisäänkäynti autojen pysäköintihalliin.

Helsingin Sanomat 28.3.2006


Erottajan paviljonkiJa mistähän arkkitehtuurin mestarinäytteestä on kyse? No mutta, sehän on tämä Erottajan esteettisyyspalkinnon vuosittainen voittaja, keskusta-alueen tinkimätön… mainoslaatikko.

Alvar-setä, joka olet taivaassa. Pyhitetyt olkoot sinun rakennuksesi. Tulkoot sinun suunnitelmasi todeksi. Tippukoot kivilaatat seinistä, sinun tahtosi mukaan.

Amen!