Monday, November 29

viikonlopun leffaputki

Lähifilmtownissa on halvennustarjouskausi, kun kahdella vierekkäisellä vuokraamolla on hintakilpailu. Yleensä olen suosinut City-videota (se on halvempi), mutta lauantaina siellä ei ollut etsimääni piirrettyä. Menin siis Filmtowniin. Sielläkään ei ollut, mutta katseeni osui niihin moniin leffoihin jotka olen jo pitkään halunnut nähdä.

Lauantain ja sunnuntain aikana kulutin pizzaa ja tuijotin läpi seuraavat elokuvat. Jos haluatte kunnon kritiikkiä, lukekaa lehdistä.

  1. Matrix Revolutions
    Hupaisa. Ei niin paska kuin väittävät, vaikka kalpeneekin olemattomiin ensimmäisen osan rinnalla. Kyllä tämän saattaisi katsoa uudestaankin.

  2. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
    Lopultakin ohjaaja vaihtui; Chris Columbuksen ällösöpösatufantsu otti jo hermoon. Jotenkin värimaailma muistutti uudempia ranskalaisia kauhu/fantasiaelokuvia - erityisesti tuli mieleen Susien klaani ja Vidocq. Järkälemäisen kirjan aineistosta kaikkea ei tietenkään voinut mahduttaa elokuvaan, mutta en jäänyt erityisesti kaipaamaan pois jätettyjä osuuksia.

  3. Van Helsing
    Räjähdyksiä! Mahdottomia teknisiä vimpaimia! Transylvanialaisten talonpoikien murteellista englantia! Anime on tullut lihaksi ja voi pojat kun sitä oli hauska katsoa. Stoker pyöriköön haudassaan väkkäränä, minä en piittaa. Puolen tunnin loppumättö tosin oli hiukan puuduttava.

  4. The Others
    Pelottava. Loistava. Katso itse, ei siitä voi kertoa mitään.

  5. Big Fish
    Tim Burton on pystynyt parempaankin. Ihan viehkeä, mutta ei erityisen mieleenpainuva.

  6. Spiderman 2
    Käsikirjoittajilla oli kisa: montako vastoinkäymistä voidaan kasata päähenkilön niskaan niin ettei se vielä käy naurettavaksi? Pieleen meni, ja lopputulos on... no, naurettava.

  7. Cold Mountain
    Näin pätkän tästä kun katsoin Oscar-gaalaa ja kiinnostuin jo silloin. Ei ihan täyttänyt odotuksiani. En juurikaan katso draamaa, mutta kai tämä oli ihan kelvollinen lajityyppinsä edustaja.

  8. Blueberry
    Kuka antoi ohjaajalle ja mitä? Jos haluaa nähdä huumehien tuottamia väkkäröitä, kannattaa ennemminkin katsoa Fear and Loathing in Las Vegas.